maanantai 1. lokakuuta 2012

Japanin kielen mysteerit ja mahdoton vessa

Taifuunia ei muuten koskaan tullut. Melkein harmittaa, kun olisi saanut lisää merkintöjä "I survived" -listaan. :DD Tämän hetken muita mietteitä: luojan kiitos täällä on päässyt eroon potuista ja ruskeasta kastikkeesta, pottumuusista, makkaroista, makaronilaatikosta, lihapullista jne..... yök, yök, yök! Japanilainen ruoka on NIIN paljon parempaa. ^^ Ja hyvien ruokajuttujen jälkeen luvassa ällöttäviä vessajuttuja... :D


Ilmeeni, kun löysin koulusta uuden vessan....

Koska.........
Settiin kuuluu myös nappi, josta tulee nauhoitettua veden lorinaa,
jolla saa peitettyä oman lorinansa.... Täällä on siis myös ihan normaaleja pönttöjä yleensä!


Vessaseikkailun jälkeen oli ensimmäinen, tunti Kadoo eli kukka-asettelu. Vaikutti mielenkiintoisemmalta miltä ehkä useimpien mielestä kuulostaa. :D Ja opettaja ei muuten puhunut englantia vaan kyseli meiltä japaniksi millaisia kukkia suomessa on. Kurssilla joutui myös kertomaan miksi on kiinnostunut ikebanasta (kukkien asettelu), tietenkin japaniksi! Seuraavaksi oli japanin kieltä. ja varmaan kukaan kielenopettaja ei ole koskaan ollut niin tarkka siitä millä nuotilla sanoo jotain. Sensei  myös vertaili japania ja englantia sanoen, että japani on paljon tasaisempi kieli kuin englanti, no niin on onneksi suomikin! Silti alkoi sellainen kysymys jyskyttämään päässä, että paistaako se suomen kieli miten pahasti sieltä oman japanin takaa? Japanin ääntäminen on kyllä suomalaisille paikoitellen jopa naurettavan helppoa esim. amerikkalaisiin verrattuna. Viimeinen tunti olikin sitten bijyutsua eli taidekurssi, jolla valmistetaan valaisimet kierrätysmateriaalista. Toivon kyllä NIIN kovasti, että tuolla saa jonkun kurssin korvattua omista Lapin yliopiston opinnoista! -.- Löysin kurssitarjottimesta myös graafista suunnittelua, josta luulin ettei sitä edes ole täällä! :D Tai kai sitä löytää, kun osaa ja uskaltaa kysyä.

Päivän päätteksi piti mennä opettajatuutorin (joka ei puhu suunnilleen yhtään englantia) luo selvittämään pitääkö minun osallistua yhteen seminaariin vai ei. Selviteltiin asiaa varmaan jotain 40min. ja lopputulos oli, että en ollut varma mistä tyyppi puhuu ja halusin vain kotiin, kiitin kohteliaaisti ja häivyin. Törmäsin kuitenkin sattumalta japanilaiseen kaveriini, jonka kanssa menimme takaisin selvittelemään asiaa, ja tämän reissun lopputulos oli, että opettajatuutorini ei edes tiennyt kuuluuko koko seminaari opintoihini. -.- Täytyy itse käydä selvittämässä se muualta huomenna!


-Sartsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti