tiistai 25. syyskuuta 2012

Vuosi Japanissa alkaa än-yy-tee, NYT!

冒険が 始まる!
Booken ga hajimaru!

Tästä alkaa seikkailu Aasiassa ja lähinnä Japanissa. Tekisi mieli kirjoittaa englanniksi, mutta toisaalta tuntuu, että täytyy kirjoittaa suomeksi... En tiedä. Aloitetaan vaikka näin ja vaihdetaan kieltä lennossa jos siltä tuntuu. :D Blogin nimi on suomeksi "Unelmien kabinetti", koska minusta tämä blogi on vähän niin kuin kabinetti johon voi pistää esille mitä kaikkea täällä tapahtuu, ja niin koska tässä eletään tätä Japani-unelmaa. :D   

Tästä alkaa siis kauan odotettu ja paljon puhuttu vaihtarivuosi Japanissa. Nyt on selvitty kauheasta, yli 12 tuntia kestäneestä matkustamisesta Pekingin kautta Osakaan ja sieltä Yamaguchiin. Japanissa lentokentällä oltiin kohteliaampia eikä niin tarkkoja kuin Kiinassa.


Pekingin lentokentältä

Puikot on jo käsissä. :D Ruoka oli hyvää, mutta tuo melonimehu aika kauheaa

Kiinassa oltiin oikeastaan jopa suht törkeitä ja Japanissa melkeinpä rennompia kuin Suomen kentällä. :DD Junalippuja hankittaessa koeteltiin lipunmyyjän hermoja, mutta saatiin hoidettua liput puhumalla sekaisin japania ja englantia. Lippuautomaatteihin ei vielä uskallettu kajota. Sitten matkustettiin aluksi tavallisella junalla ja sitten shinkansenilla (luotijuna). Shin-Yamaguchin asemalta minua ja Tuukkaa tuli hakemaan professori Watanabe, joka alkoi yllättävää kyllä, puhua SUOMEA! Proffa kertoi, että oli opiskellut 20 vuotta sitten Suomessa. Siinä me sitten ajeltiin Watanaben pienellä autolla, kaskaiden sirittäessä, uutta kotia kohti. Matkalla muuten selvisi, että yhdestä onsen-kylpylästä löytyy sauna!

 Junan odottelua ja eka kerta automaatilla. Feilasin, kun ostin pahaa teetä ja lonkerolle maistuvaa limukkaa

Ostin shinkansen matkan ajaksi bentoota juna-aseman kioskista. Yksi lokero syöty tuossa vaiheessa. :D

Tämä on ihan oikea japanilaistyylinen kaksikerroksinen kolmen hengen kämppä, ei sellainen ankea solu missä Suomessa on joutunut asumaan, vaan väittäisin jopa viihtyisäksi! Kyllä, seinät on paperia ja suurin osa ovista aukeaa sillä tavalla liu'uttamalla. :D Keittiössä on esim. outo vedenkeitin, joka oli aivan liian kehittynyt, että olisin osannut käyttää ja vessan vetämisestäkin meinasi tulla kriisi, kun hana alkoi vuotaa samalla kun veti pöntön. Mutta tulin siihen tulokseen, että sehän on aivan loogista. Kylppäristä löytyy pikkuinen kylpyamme. :D Huoneissa on ihan sängyt eikä futonit, mutta liinavaatteet on kummallisen paksut (ilmeisesti talvea varten), ja oli pakko nukkua pelkällä suomalaisella pussilakanalla ettei tukehtuisi (täällä ei käytetä edes petivaatteita!). Kuvia tulee sitten, kun saan oman huoneen sisustettua!

Nämä vuoret on tosiaan kaikkialla

Täällä pääsen elämään ihan kunnolla aasialaisittain, sillä huonetoverit on Kiinasta ja Etelä-Koreasta. Tässä kämpässä osataan keskimäärin paremmin japania kuin englantia, mutta kaikki on tulleet tähän mennessä ymmärretyiksi ja tästä tämä oma japanin kielen taito lähtee varmaan aika vauhdilla kohenemaan. :D Sain muuten taas uuden lempinimen. Kämppikset on sitä mieltä, että minulla on vaikea nimi ja toinen kämppis tykkää Rihannasta niin minuakin on sitten helpompaa sanoa Riannaksi. :DDD Sarppaa tai Sartsaa en ole uskaltanu vielä edes ehdottaa, kun ne luultavasti vääntyvät Saruppa ja Sarutsa ja "saru" on apina japaniksi.  Vanhoista lempinimistäkään ei ole hyötyä, koska "saku" tarkoittaa kukkimista ja aitaa ja se on ilmeisesti pojan nimi täälläkin. En tiedä haluaisinko olla Sakura...    
  
Tänään shoppailin ensimmäistä kertaa Yamaguchin marketeissa kämppisten kanssa ja ostin kaikkea mitä Suomesta ei pystynyt mukaan ottamaan: ruokaa, shampoota jne. Kämppikset osasivat neuvoa mikä oli mitäkin ja mitä kannatti mielummin valita samantapaisista tuotteista. Selvisi myös, että lähimmän ruokakaupan hinnat halpenee ilta kuuden jälkeen. 

En kyllä Suomessa poseeraisi näin, mutta täällä tämä on sallittua. :D Shoppailemaan lähdössä tyttöjen kanssa. Takan maisemaa läheltä meidän kämppää.

Kaveri asuu Suomessa Joensuussa, mutta minäpä asunkin Vuorensuussa! (yama = vuori, kuchi = suu, k -> g yhdyssanoissa) 


Nyt jännäämään sopivasti huomisen tervetulias-paardeja! :D

-Sarppa

2 kommenttia:

  1. Tästä lähtien sinut tullaan tuntemaan Vuorensuun Riannana.

    VastaaPoista
  2. Enpä huomannu tätä kommenttia eka! Voi ei, haluanko olla Vuorensuun Rianna? :D Taidanpa haluta olla! :D

    VastaaPoista